maanantai 7. joulukuuta 2015

Markun valmennuksessa

Eli taas Markku Söderberg tuli valmentamaan Soukkaan ja ryhmiä oli useampi, mikä oli tosi kiva, koska pääsi katsomaan paljon. Yleensä olen joutunut vain kärvistelemään katsomossa, mutta nyt oli ihanaa päästä itsekkin ratsastamaan. Ja miten hieno ja täydellinen Axu olikaan! Pientä katsomon vieroksumista lukuun ottamatta. Pahoittelen kuvien puuttumista. Kuvista ei erottunut yhtään mitään.

Valmennus alkoi hölkän jälkeen kokoamisilla ja lisäämisillä, mitkä sujui paljon helpommin kuin viime kerralla. Mentiin myös harjoitusta, jossa toisella pitkälläsivulla oli ravipuomit ja toinen pitkä sivu avoa. Miten mitäköhän tästä tulee, kun olaan menty parhaimmillaan vain lyhyen sivun verran ja viimeksi Markun tunnilla ei varmaan askeltakaan. Noh, teinkin alkuun vähän pienempiä pätkiä, mutta kyllä varmaan jotenkin selvittiin melkein se koko sivukin lopuksi.

Peruslaukan jälkeen aloitettiin laukkaverkkatehtävä, jossa tultiin iso loivakiemura, kiemuraan nähden myötälaukassa, jonka jälkeen siirryttiin raviin ja nostettiin kierrokseen nähden myötälaukka pitkälle sivulle. Tässä sain jonkin laisen tuntuma oivalluksen, koska usein Axu voi jäädä kuolaimen taakase louskuttamaan. Silloin tietysti yritän vain ratsastaa eteen ja varmistan etten tee kädellä mitään. Mutta nyt, se ajoittain tukeutui kuolaimeen louskuttamatta, kun sain käytettyä laukasta raviin siirtymiset hyödyksi, oli polle hetkittäin mukavan tuntuinen. Tämä laukka tehtävä oli muutenkin varmaan Axun kanssa ihan loistava, koska siinä nostettiin vuorotellen molempia laukkoja, nimittäin Axu tarjoaa helposti vasenta. Onneksi tuntuu, että ero laukkojen välillä on kaventunut.

Hyppääminen aloitettiin ravihypyillä. Eli ravipuomit kohti katsomoa, jonka jälkeen tuli käynti siirtymä ennen katsomoa, josta seurasi vähän ongelmia. Ja vielä ristikko ravistapuomien jälkeen. Koska käynti siirtymä oli katsomoon päin, jota Axu pelkäsi/pelleili, jäi tiet aika hunoiksi ennen ristikkoa. Tultiin tehtävä myös toisesta suunnasta, jolloin suoratie ja raviin siirtymä tuotti vaikeuksia, koska Axu olisi halunnut nopeasti katsomosta poispäin.

Itse este tehtävistä ei jäänyt hirveästi muuta päähän kuin hyvä fiilis. Ei tullut vastalaukkakaarteita, kuten viime kisoissa ja paikat löytyi, mikä tuntui mahtavalta, koska viime Markun valmennuksessa niitä ei löytynyt ollenkaan, kun laukkaa ei ollut yhtään. Tehtävänä oli siis pieni rata, joka alkoi pystyllä katsomoon päin ja sen jälkeen pitkänsivun puomit tultiin ravissa, nostettiin laukka ja tultiin kuuden askeleen linja. Olin taas yhtä hämmästynyt, kuten aina, koska päästiin muistaakseni kaikki välit joka kerta halutuilla askeleilla. Linjan jälkeen jatkettiin toiselle, kolmen askeleen linjalle, jossa taas hämmästyin. Mutta seuraavaksi seurasi jotain omasta mielestäni vaikean näköistä. Eli kuuden linjan ensimmäinen pysty, mutta pitikin jatkaa neljällä toiselle pystylle kaarevalla uralla. Tuntuikin vähän vaikealle, mutta myötä laukka neljän askeleen kaarella, se onnistui! Ei kuitenkaan enään vaihtunut uudestaan neljän askeleen jälkeen esteen päällä, joten jouduin korjaamaan ennen viimeistä estettä.
Ei kyllä saa hirveästi selvää...

Valmennukselta tuli suurimmaksi osaksi pieniä fiilispohjaisia oivalluksia, joita on vaikea selittää. Axu kuitenkin tuntui tosi kivalta ja en voi kuin ylistää sitä maasta taivaisiin, miten ihana luonne sillä on<3 Ensi viikonloppuna kisat, mutta ei mitkä tahansa, vaan pistemetsästys. Saa nähdä mitä Axu sanoo, koska erikoisia esteitä varmaan luvassa. Viime vuonna joukossa oli esim. foliolla vuorattu este.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti