sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kaksi rataa ja ihanat pojat

Eli hyppäsin omantallin kisoissa Ossilla 60cm ja Axulla 80cm. Aloitin molempien harjaamisella. Jo tässä vaiheessa huomasin, että Axu aavistaa hännän selvityksestä seuraavan, jotain erikoista. En siis selvitä häntää, muuten kuin kisoihin tai harvoihin valmennuksiin. Molemmille oli tavoitteena saada laukka reippaammaksi, kuin ennen. Noh... Ainakin se onnistui:D Nimittäin jo silloin, kun kävelin Axulla niin se tiesi, että tänään hypätään. Sen seurauksena se välillä vähän tepasteli ja vähän kai hypähteli. Kun olin vielä vähän viritellyt Axua ja tarkistin yhdellä laukannostolla onko heppa vielä hereillä. Ja laukka kyllä nousi hyvin iloisesti, pehvanheittelyiden kera.
  Mutta nyt siis tarkemmin Axusta. Verryttely oli ulkona, paitsi hypyt sisällä. Ulkona tein vain perussiirtymiä ja tarkistin, että myös kääntävät avut toimii. Ja kuten jo sanoin, virittäminen onnistui. Musta on vaan hauskaa, jos hepat on noin vireessä, koska silloin radat on yleensä sujunut. Edellyttäen tietysti, että pysyy kyydissä, mikä ei kyllä yleensä ole aina niitä vahvimpia puoliani...
Axu oli koko päivän tosi iloinen:3
   Maneesiin mentäessä sovin, että pääsen katsomon ohi varman hepan perässä, eikä siinä tullut suuria ongelmia. Olin vähän miettinyt, mitenköhän Axu reagoi, koska nämä oli todennäköisesti sen ensimmäiset hallikisat. Ajattelin, että hepo voisi mahdollisesti katsoa muutamaa estettä, joten käytiin katsomassa niitä. Axun uteliaalle luonteelle tyypillisesti, se meni kuitenkin rohkeasti haistelemaan ja olisi kovasti halunnut maistaakkin kaikkia hienoja koristeita.
   Ensimmäisestä mini verkkahypystä mentiin ohi, koska nenä oli vinossa... Muut hypyt meni kuitenkin kelvollisesti, reippaassa laukassa. Oli tosi hyvä fiilis lähteä radalle. Viime valmennus meni ihan päin seiniä, kääntelin esteiden edestä pois, kun tuntui etten voinut tuoda sitä niin ja tuli pikkuaskeleita, laukkaa ei ollut yhtään jne. Nyt kuitenkin kaikki paikat löytyi, ja mikä tärkeintä oli hauskaa! Voisiko asiat tuntua paremmalle ennen rataa?
   Sitten radalle. Tästä näet videon, mutta nyt vähän omia fiiliksiä radan aikana.
Eli suurin saavutus. Tein kaikki ne askelmäärät, mitä olin ajatellut ja pysyin suunnitelmassa, ajatus radassa. Tasainen laukka, mutta seuraava todellinen kehitys kohden on laukkojen korjaaminen. Esim ysille (valkoiselle pystylle) tuli oikein tyylipuhdas vastalaukka kaarre.
   Ossin koko verkkaan olen oikein tyytyväinen pientä välikohtausta (köhöm heppa kiikutti ulos verkka-alueelta) lukuunottamatta. Ainoat tavoitteet oli, että Ossilla olisi kivaa, koska se ei aina ole niin innoissaan tunneilla ja, että se olisi kevyt ja liikkuisi hyvin eteenpäin. Yleensä pikkuaskeleet tulee erittäin helposti ja joskus vaikka paikka olisikin hyvä. Nyt kuitenkin verkassa sain kerrottua jalalla ja pehmeällä kädellä, että kauempaakin voi lähteä. Treeneissä ollaan kyllä menty 80cm tehtäviä, mutta haluan pitää kisat tarpeeksi helppona ja tosi vähitellen nostaa, koska tämä heppa ottaa helposti nokkiinsa. Seuraaviin kisoihin voisin kyllä jo harkita huimaa 70cm, jos valmennuksissa ei tule suurempia pakkeja.
(kuva ei näistä kisoista, kun ei ollut kuvia)
  Radalla ei ehkä ollut niin hyvä fiilis, kuin verkka hypyissä. Kaikesta kuitenkin mentiin yli ja se on pää asia. Ykköselle tuli vain vähän kökköytyminen, eli perinteiset ossit. Estettä kohti hidastus. Pikkupysty oli koko vihreä, joten en tiedä, että olisiko se voinut vaikuttaa asiaan. Ossin kanssa joudun usein vähän varmistelemaan jos esteiden alla on laatikoita yms. En kuitenkaan aina, joten välillä on vaikea keksiä mistä tällaiset johtuu, mutta yleensä kuitenkin itsestäni.
   Puhdas rata kuitenkin tuli molemmilla ja tosi hyvä fiilis jäi. Nyt olen mennyt kahdet kisat kahdella hevosella ja se on tuntunut vaikuttavan positiivisesti mielentilaani. Yleensä jännitin ja en saanut nukuttua ennen kisoja, mutta nyt pystyn jopa keskittymään. Kaikin puolin oli siis täydellinen päivä. Aamusta heppojen hoito, päivällä hyppäämistä ja illalla vielä hevostaitokurssin vetäminen. Ensi viikonloppuna on taas valmennus, sitä seuraavana Markun kurssi, joten nyt taas postauksia tulossa vähän enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti