torstai 26. marraskuuta 2015

Kavaletteja, pieniä edistysaskeleita ja joululauluja

Ihan ensimmäisenä, Axu on niin täydellinen! Nimittäin sillä ei ole varmaan ikinä ennen Soukkaan tuloa ollut loimea päällä, joten nyt sitä on harjoiteltu ja hieno poika on jo ihan vanhatekijä loimen käytössä<3 Ensimmäisillä kerroilla reaktio oli täristen kauimmaiseen seinään niinkuin saattoi arvata. Onhan tuo nyt aika pelottava kahiseva iso möykky, mutta nyt sen voi jo loimittaa kun minkä tahansa hevosen. Nää on näitä elämän pieniä iloja:)

Myös kaikki valkoinen oli alussa vähän jännittävää. Eli siis sokeripalat esteissä, kokovalkoiset puomit, sekä kouluhuopa. Nyt kuitenkin viime kisoissa oli kokovalkoinen este ja viime valmennuksessa valkoiset sokeripalat, kumpaakaaan ei edes vilkaissut. Syksymmällä koulukisoissa riitti, että meni kerran tuomarin ohi ja todettiin sekin vaarattomaksi. Täydellinen heppa, kun on noin viisas<3 Mitäköhän uutta tulee seuraavaksi?

Ensi lauantaina on tulossa valmennus ja toivoin apua oikeiden laukkojen kanssa, että vaihdon saisi jo esteen päällä. Axu, kun tulee mielummin vasemmassa alas. Haluaisin tietysti myös itse olla paremmin liikkeen mukana. Kun nän asiat alkaa sujua, voisi alkaa harjoitella uusintoja varten hyppäämällä pikkuesteitä vinosti tai ei niin pitkältä lähestymiseltä. Tosiaan vasta viimekisoissa oli sellainen fiilis, että hepo huomasi esteen vähän aikaisemmin, kuin 3m ennen:D

Tunneilla onkin ollut hyviä puomiharjoituksia tätä ajatelle. Ensin ilmansatulaa tunnilla tultiin pituushalkaisijalla kolmea puomia, joista keskimmäinen oli vinossa. Puomeja tultiin ensin käynnissä ja ravissa, suoraan ja hevonen suoranan vasemmasta laidasta oikeaan laitaan. Hevosen piti olla hyvin ohjan ja pohkeen välissä, jotta askeleet sai sopimaan, koska keskimmäinen puomi oli vino. Meidän tuntilaisten toiveesta oli myös pikkujoulu teemaa, eli jos ei laukassa selvinnyt ensimmäisellä kerralla, piti laulaa joululaulu. No Axu oli tässä taitava, mutta liityin jokatapauksessa kuoroon loppuravien aikana. Mikä ihana vaikutus joululauluilla olikaan! Axu meni tyytyväisesti ja reippaasti eteenpäin, kun laulettii. Joululaulujen taikaa:)
Aika perus, mutta suosittelen ;)
Sitten ihan satulalla kavalettitunti puolikkaalla maneesilla eli haasteellista, mutta hauskaa. En ole ikinä oikeastaan mennyt Axun kanssa mitään kapeaa. Tunsin siis sisälläni ihanan lämpimän innostuksen tunteen, kun näin palikoiden päällä kaksi kapeaa kavalettia. Ensin mentiin niitä ihan vain yksittäisinä ja sitten molempia, väliin tuli ikään, kuin 90 asteen kulma.


Välissä n. 6-7 askelta

Edelliset harjoitukset sujui suht ongelmitta ja saatiinkin kehuja siitä, että laukka sujui paremmin, kuin yleensä. Seuraava harjoitus oli kuitenkin haastavampi. Oikea laukka on vähän heikompi, joten suht pieneltä täyskaarrolta tultu kavaletti tuntui aika rämpimiselle. Yhdestä asiasta olen kuitenkin iloinen. Yritin täyskaartokavaletin ja kapean kavaletin välissä korjata laukan ja Axu vaihtoi etu jalat! Joo tiedän, että tuloksena oli ristilaukka, mutta en ole ikinä nähnyt sen tekevän laukanvaihtoa eli takapää vaan vielä mukaan. Oli se jo ehkä kuitenkin pienen pieni edistysaskel. Usein onkin käynyt niin, että suunnanvaihtoesteellä ei tule myötälaukkaa, mutta seuraavalla esteellä samassa myötäkierroksessa se myötälaukka tulee.
Seuraavaksi postausta tulossa siis ainakin ensi lauantain valmennuksesta, mutta myös mahdollisesti perjantailta eli huomiselta, koska silloin on kuulemma minulle joku yllätys tallintekopäivän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti